Húsvéti történet

Itt az ideje, hogy a húsvétról is készüljön egy bejegyzés. A történet írása során igyekeztem egyszerű szavakat használni, hogy a nyelvet tanulók könnyebben megérthessék. Mivel ez nem mindig sikerült, rövid szószedetet is összeállítottam a részükre. 🙂

Nyuszi és Pöttyöske története

Élt egyszer egy bolyhos szőrű, fehér nyuszi, akinek egy virágzó kert volt az otthona. Egy kis odúban lakott egy gyümölcsfa alatt. Igen kedves és kíváncsi nyuszi volt, hosszú fülekkel és hatalmas metszőfogakkal. Sok kellemes órát töltött a kertben, de a legjobban a reggeli madárcsicsergést szerette hallgatni.

Egy nap, amikor a kertben ugrált, a tyúkudvarról hirtelen a lába elé gurult egy aprócska, pöttyös tojás. Megtorpant. Megnézte közelről, szaglászni kezdte és valamiért úgy érezte, hogy a kis tojás segítségért kiabál. A nyuszi jószívű volt, nem tudott ellenállni ennek a kérésnek. Úgy döntött, gondoskodni fog róla.

Óvatosan puha mancsai közé fogta és bevitte az odújába. Fészket készített neki, ahol biztonságban lehetett. Melegen tartotta és éjszaka még altatódalokat is énekelt neki.

Teltek-múltak a napok. A nyuszi alig mozdult ki az odújából. Szeretettel és nagy gonddal vigyázott a kis pöttyös tojásra. Egyik reggel aztán, amikor épp a répáját tisztogatta, halk koppanásokat hallott. A tojásra nézett és lám, valóban! A tojáshéj megrepedt és egy apró teremtmény kukucskált ki rajta!

A nyuszi szélesen elmosolyodott és a nedves kis jószághoz dörzsölte az orrát.

— Pöttyöske! Nahát, végre megérkeztél! Én a Nyuszi vagyok!

Pöttyöske és a Nyuszi gyorsan jóbarátok lettek. Napjaikat ezentúl a kertben töltötték, bújócskáztak a virágok között, és finom sárgarépát majszoltak együtt. A nyuszi nagyon örült, hogy új barátja van, akivel megoszthatja kerti kalandjait.

Egy napsütéses reggelen azonban történt valami. Arra ébredtek, hogy hatalmas nyüzsgés van a kertben. Ahogy kibújtak az odújukból, ámulva látták, hogy a fű telis-tele van színesebbnél színesebb tojásokkal. De nemcsak tojások jelentek meg a kertben, hanem sok-sok apró gyerek is! Ott futkároztak a kerti ösvényeken és kipirult arccal, hangos kacagások közepette szedték össze az elrejtett tojásokat.

Színes tojások a kertben

A gyerekek nagyon meglepődtek, amikor meglátták Nyuszit és Pöttyöskét, de örültek is nekik, mert nagyon kedvesnek találták őket. Csodálkozva figyelték, milyen lelkesedéssel vetik bele magukat a játékba, és segítenek nekik megtalálni a még fűben tanyázó tojásokat. Gyorsan meg is lelték valamennyit!

A gyerekek egész nap a kertben maradtak. Miután összegyűjtötték a tojásokat, kergetőzni, ugrálni, labdázni kezdtek. A szülők kihozták a szabadba az előre elkészített szendvicseket, és a kis lurkók úgy vetették rá magukat, mint méhecskék a virágokra. Természetesen megkínálták Nyuszit és Pöttyöskét is, akik örömmel fogadták a finom falatokat.

Amint sötétedni kezdett, Nyuszi és Pöttyöske elbúcsúztak új barátaiktól, és visszatértek a kert mélyén lévő odújukba. Boldogok és hálásak voltak a közös, örömteli húsvéti kalandért. Azzal a jóleső érzéssel tértek nyugovóra, hogy a kertjük varázslatos hely, ahol különleges, csodálatos dolgok történhetnek.

VOCABULARY

HUNGARIANENGLISH
nyuszi
pöttyös
bolyhos
odú
metszőfog
madárcsicsergés
aprócska
jószívű
mancs
fészek
altatódal
koppanás
tojáshéj
megreped
teremtmény
kikukucskálni
jószág
majszolni
ösvény
kipirult arcú
tanyázó
meglelni
kergetőzni
lurkók
varázslatos
bunny
dotted
fluffy
lair
incisor
bird chirping
tiny
good hearted
paw
nest
lullaby
knocking
egg shell
it cracks
creature
to peep out
here: creature, animal
to chew
path
with a flushed face
here: sitting, lying
to find
to chase
kids, kiddos
magical

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner