Panni és a hajszárító

Egy rövid történetet adok most közre, amihez igyekeztem könnyű szavakat választani. Remélem, a magyarul tanulók is megértik a lényegét. Most csak egy igaz-hamis feladatot készítettem hozzá, de a következő posztok egyikében lesznek majd hozzá rejtvények is.

A történet

hajszárító

Szombat reggel volt, Panninak nem kellett bemennie a munkahelyére. Egész héten erre várt. Végre volt egy szabad napja, amikor csak magával foglalkozhatott.

Odakint kellemes nyári idő volt. Sütött a nap, de nem volt túlságosan meleg. Panni elhatározta, hogy elmegy a közeli parkba és sétál egy kicsit.

park

Belépett a fürdőszobába, hogy megfésülje a haját, de egyáltalán nem tetszett neki a látvány, ami a tükörből nézett vissza rá.
— Meg kell mosnom a hajamat! — döntötte el. Rögtön hozzá is látott.
Elővett egy törülközőt a szekrényből és levette a sampont a polcról. Odakészítette maga mellé a hajszárítót és a hajkefét.

sampon, hajkefe, törülköző és hajszárító

Gyorsan megmosta és megtörölte a haját, aztán bedugta a konnektorba a hajszárítót. Bekapcsolta, mire az pukkant egyet és szikrák csaptak ki a vezetékből. Hirtelen teljes lett a sötétség.
Panni nagyon megijedt. Eldobta a kezéből a hajszárítót, de nem látta, hová esett.
A fürdőszobán nem volt ablak, éjjel-nappal fel kellett kapcsolni a villanyt. Most azonban nem volt áram, mert a zárlatos hajszárító lecsapta a biztosítékot.

égett vezeték

Panni hamar magához tért az ijedtségből. Óvatosan kihúzta a konnektorból a hajszárítót és visszakapcsolta az áramot. A fürdőszobában égett vezeték szaga terjengett.

Panni kereszthuzatot csinált, majd kiült az erkélyre, ahol a nap és a kinti szellő gyorsan megszárították a haját.
— A park és a séta várhat — gondolta magában. — Először hajszárítót kell vennem.

Felöltözött és elindult a közeli áruház felé. Mikor belépett, eszébe jutott, hogy nemrég nyílt meg itt egy üzlet, ahol már sok szép ruhát vettek a munkatársai. Bement körülnézni és rögtön elbűvölte a hatalmas választék.

ruhabolt

Felpróbált egy kék blúzt, egy zöld szoknyát és egy bordó ruhát. A szoknyát és a ruhát visszarakta a helyére, de elhatározta, hogy a kék blúzt megveszi. Talált egy farmert is, ami úgy illett az alakjára, mintha ráöntötték volna. Amikor a farmert is berakta a kosarába, meglátott valamit, amit már nagyon régen keresett. Egy blézer volt. Drága volt, de nem tudta ott hagyni, meg kellett vennie.

fizetés mobillal

Egy kicsivel több pénzt hagyott ott a boltban, mint amire számított, de ez nem árnyékolta be a jókedvét. Elégedetten lépett ki a boltból. Előre örült annak, hogy a következő héten sorra bemutathatja új szerzeményeit a munkatársainak.
Előtte azonban mindent ki kell mosnia. Mivel fogytán volt otthon a mosószer, bement a közeli üzletbe és vett egy flakonnal.

folyékony mosószer

Már majdnem hazaért, mikor meglátta, hogy a kedvenc zöldségeséhez friss áru érkezett.

zöldséges

Belépett az üzletbe és válogatni kezdett. Vett egy kiló őszibarackot, egy kisebb sárgadinnyét, néhány szem szilvát és két fürt szőlőt.

— Adhatok még valamit? — kérdezte tőle az eladó mosolyogva. — Nemrég kaptunk friss paradicsomot és zöldborsót.
— Nem, köszönöm! Paradicsomom még van otthon, borsót meg nemrég főztem, most nem kérek. De közben eszembe jutott, hogy akartam még venni valamit: egy fej káposztát és egy patisszont.

Az eladó lemérte a zöldségeket és berakta őket egy zacskóba. Panni fizetett és jókedvűen indult hazafelé.

Amikor belépett a lakásba, kellemetlen szag ütötte meg az orrát.

nyílik az ajtó

A délelőtti kereszthuzat ellenére még mindig érezni lehetett a szobákban az égett vezeték szagát!

Panni a homlokára csapott. Vett egy farmert, egy blúzt, egy blézert, egy flakon mosószert, különféle gyümölcsöket és zöldségeket.

Csak azt nem vett, amiért elindult: egy új hajszárítót.

Igaz-Hamis

1. Panni szombaton a parkban akart sétálni.

2. Miután megszárította a haját, elromlott a hajszárítója.

3. Elindult, hogy vegyen magának egy blúzt.

4. Az üzletben nagy volt a választék.

5. Panni elfelejtett mosószert venni.

6. Vett őszibarackot, de nem vett paradicsomot.

7. Panni visszavitte az üzletbe az új hajszárító, amit délután vett.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner