Mici néni cicahotele

Mici néni minden nyáron megnyitja a cicahotelét.

Ez az az idő, amikor az összes szomszéd felkerekedik és elindul világot látni. Néhányan egy közeli tengerpartra mennek, mások a hegyekbe, de olyanok is akadnak, aki az éves szabadságukat Amerika vagy Ázsia valamelyik országában töltik.

Néhány kellemetlen tapasztalat után azonban kiderült számukra, hogy a cicáik nem szívesen vesznek részt ezeken a kirándulásokon. Ők otthon ülő fajták. Félnek az autók és a repülőgépek zajától, a sok ismeretlen embertől és a folyton változó tájaktól.

A gazdik, akik nem akarták az utazással gyötörni kedvenceiket, más megoldás után néztek. Megkérték Mici nénit, hogy távollétükben vigyázzon kis kedvenceikre. Mici néni szívesen kötélnek is állt. Így is történt, hogy egy nyáron megérkeztek az első vendégek a cicahotelba, akiket aztán hamarosan egyre többen követtek.

A cicahotel vendégei
Mici néni vendégei

Az itt látható képet Mici néni unokája készítette a nyáron, amikor ellátogatott a nagymamájához. Most újra eljött hozzá és megkérte, hogy meséljen neki a kiscicákról. Mici néni szívesen teljesítette ezt a kívánságát.

Ha tudni szeretnéd a cicák nevét, olvasd el, mit mesélt Mici néni az unokájának és keresd meg a képen azt a cicát, amelyikre a leginkább illik a leírás!

Mancsot ismered, ő az én fekete cicám. A képen éppen lelép az egyik szőnyegről.

Lucának nagyon hiányoztak a gazdái. Egész nap az ablakban ült és várta őket.

Ez a kis fekete cica Mázli, de szerintem jelen pillanatban egyáltalán nem érezte magát mázlistának. Sőt! Látod? Ő az, aki nagy kerek szemekkel bámulja az ajtót és várja, mikor érkeznek meg végre kis gazdái, hogy hazavigyék magukhoz.

Barbie volt a legkisebb közülük. Megszeppenve figyelte a nagyokat és nagyon örült neki, hogy Csöpi mindig odaült mellé, mert így nem érezte magát annyira kiszolgáltatottnak.

Fáraó nagyon zokon vette, hogy kimozdították megszokott környezetéből. Általában csak dühösen bámult maga elé, mint most is. Egyetlen vigasza volt, hogy rátalált a kanapéra, amit reggelente diadalmasan elfoglalt és onnan egész nap csak evéshez volt hajlandó leszállni.

Füsti, ez a kis fekete macska most először volt a vendégünk, de nem zavartatta magát. Öntudatosan járkált a többi macska között és csak nagy ritkán volt hajlandó lepihenni kicsit.

Bohócról csak a gazdái tudták, hogy szívesen tréfálkozik, nekem ezt nem mutatta be. Reggelente elfoglalta az egyik széket és fél szemmel mindig azt figyelte, jönnek-e már érte a gazdái.

Kacor leginkább ezen a barna széken ücsörgött és a szobában köröző legyeket követte a tekintetével.

Álmos nagyon találó nevet kapott. Mindig keresett magának egy helyet, ahol nyugodtan szendereghetett. Most éppen az egyik polcot foglalta el.

Ezt a szürke és fehér foltos cicát Tódornak hívják. Igazi egyéniség volt. Igyekezett tudomást sem venni a többiekről. Behunyta a szemeit és szerintem azt remélte, hogy amikor újra kinyitja, otthon fogja magát találni a kényelmes bútorai között.

Gombóc csak nemrég került a gazdáihoz és igazából meg sem szokta még a helyét, amikor máris a cicahotelban találta magát. Őt ez a változás egyáltalán nem rázta meg. Egész nap a kanapén ült és meg sem próbálta leplezni, hogy szunyókál.

Cirmit nagyon jól tartották otthon, talán túlságosan is. Kigömbölyödött az utóbbi években és a napjait leginkább szundikálással töltötte.

Madzag nagyon barátkozó természet. Odajárt beszélgetni a többiekhez, de azok nem mindig figyeltek rá. A képen is éppen ezt láthatod.

Hercegnő is mindig az ajtót leste, akárcsak Bohóc. Nem érezte magát rosszul nálam, de valószínűleg hiányoztak neki a játékai és a papírdobozai. A gazdái szerint azokban órákat el tudott tölteni csendes elmélkedéssel.

Ez a fekete macska Dia. Mielőtt a gazdái elutaztak, díszes nyakörvet vettek neki, amire ráírták a nevét, hogy biztosan meg tudjam különböztetni a többi fekete cicától.

Csöpi nagyon barátságos kis cirmos cica. Legszívesebben Barbie mellett ült, mert a kis csöppség mellett nagynak érezhette magát.

Ez a másik fekete cica Bagira, ő folyton megijedt mindentől, még a saját árnyékától is.

Maffia, ez a fekete macska mindig törte valamiben a fejét és összehúzott szemei mögül folyton azt figyelte, mikor hozok nekik jutalomfalatot.

Csibész még nagyon fiatal volt ezen a képen. Tele volt energiával, egész nap a bútorokon mászkált.

Manó evett, ivott, aludt és nyújtózkodott. Más helyzetben nem lehetett látni egész nyáron.

Remélem, kitaláltátok, éppen melyik cicáról beszélt Mici néni. Ha nem, itt találjátok a megoldást:

1. Dia

2. Madzag

3. Fáraó

4. Gombóc

5. Luca

6. Csibész

7. Mancs

8. Álmos

9. Maffia

10. Csöpi

11. Barbie

12. Manó

13. Bohóc

14. Hercegnő

15. Mázli

16. Cirmi

17. Füsti

18. Tódor

19. Bagira

20. Kacor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner